Министър-председателят Николай Денков отрече твърдението на Бойко Борисов, че покойният Алексей

...
Министър-председателят Николай Денков отрече твърдението на Бойко Борисов, че покойният Алексей
Коментари Харесай

Денков отрече Алексей Петров да е участвал в преговорите за кабинета

Министър-председателят Николай Денков отрече твърдението на Бойко Борисов, че починалият Алексей Петров е взел участие в диалозите за съставянето на държавното управление.

“Никога по никакъв метод не съм виждал Алексей Петров, не съм чувал нищо от или за него в процеса на подготовка на ръководство ”, съобщи Денков в Народното събрание пред публицисти. По думите на премиера той за пръв път е чул сходна информация от медиите. Денков изрично отхвърли и Алексей Петров да е взел участие в правенето на законодателната стратегия.

“Нито от Бойко Борисов, нито от Кирил Петков съм чувал за Алексей Петров. Никога не съм се чувал по телефона с него, нямам му телефона, в случай че имате въпроси за Алексей Петров - насочете ги към Бойко Борисов ”, сподели министър председателят.

Той съобщи, че би бил обезпокоен, единствено в случай че знаел за поети задължения към Алексей Петров. “Цялата законодателна и управническа стратегия е пред очите ви. Ако е взел участие Алексей Петров, Кирил Петков ще каже ”, сподели Денков.

Според него няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи да работи в двугласие. Денков съобщи, че с вътрешния министър Калин Стоянов са разискали за основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде препоръчан сегашният зам. основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

За ограничението на пълномощията на президента

Николай Денков разяснява, че настояването за ограничение на пълномощията на президента е пристигнало от разделянето на управляващите. По думите му, по време на дълго работещите служебни държавни управления, се оказало, че няма по какъв начин да се съблюдава разделянето на управляващите.

“Може да стане посредством смяна в Конституцията или законите, или в случай че президентството си даде сметка, че е преяло с власт и че е добре да върнем разделянето на управляващите там, където би трябвало да бъде ”, съобщи Николай Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР